Tesla márkakereskedést nyitnak Budapesten is

Hamarosan Budapesten is Tesla szalonból lehet elvinni az amerikai villanyautókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igény már több éve mutatkozik a Tesla modelljeire itthon is, azonban hivatalos márkakereskedés eddig még nem nyílt. Ez hamarosan változhat.


Már tesztvezetésre is lehet jelentkezni az Universal Leasing Kft. honlapján, ugyanis ez a vállalkozás nyitja meg Budapesten az első Tesla márkakereskedést. Túl sok információ még nem látott napvilágot a szalonról és átadópontról, ám valószínűleg a Model 3 európai bevezetésével egyidőben nyílhat meg a hazai márkakereskedés, márpedig ez a március hónapot jelenti.
Hirdetés

A hírek szerint a magyar tulajdonú cég eladásra kínált autóparkját a Németországot, Ausztriát és Svájcot lefedő Tesla DACH biztosítja majd és a márkakereskedés a Petőfi híd Pesti hídfőjének közelében nyílik majd meg. A későbbiekben szerviz kialakítását is tervezik, de amíg ez nem valósul meg, addig Ausztriában lesz lehetőség a Teslák átvizsgálására, illetve szereltetésére. Külön érdekesség, hogy talán még az is lehetséges a hazai márkakereskedés megnyílásának köszönhetően, hogy a nagycsaládoknak lehetőségük lesz hétszemélyes Tesla (Model S és Model X) vásárlásához is igénybe venni az állami 2,5 millió forintos támogatást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.02.20. at 19:40
    Permalink

    Soha nem hallottam még erről a cégről – ők voltak az egyetlen jelentkezők a hazai forgalmazásra? Ha igen, akkor elég birka a többi cég, hogy kihagy egy ekkora lehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?