Tesla Model S ellenfél a Volkswagentől

Bemutatták a VW I.D. Vizzion tanulmányautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen Phaeton utódjának előfutára az elektromos hajtású I.D Vizzion tanulmányautó.


Villanyhajtása mellett bőven tartogat még újdonságot a Volkswagen koncepcióautója. Az I.D. Vizzion tanulmány dizájnelemei legelőbb a 2022-ben debütáló Phaeton-utódon köszönnek majd vissza, 2030-ra pedig azt az 5-ös szintű önvezető technológiát is szeretnék már az utcán alkalmazni, amelyet a tanulmányautóba már beépítettek. A Passatnál is nagyobb gépet csupán hangokkal és gesztusokkal lehet utasítani arra, hogy mit csináljon vagy hova menjen!
Hirdetés


Az autóban két erőforrás kapott helyet. Elöl egy 101 lóerős, hátul pedig egy 201 lóerős villanymotor, így a teljesítménye összesen 302 lóerő. A koncepcióautó gyorsulása álló helyzetből 100 kilométer/órára 6,3 másodpercet vesz igénybe, míg a végsebességét az ötös szintű önvezető autók szabályozása alapján, 180 kilométer/órában maximalizálták. Hatótávolságát 650 kilométerre ígérik, az energia tárolásáról pedig 111 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik.

A Vizzion bemutatásával tovább gyarapodott a Volkswagen I.D családja, amelybe a tisztán elektromos hajtású típusok tartoznak. Korábban már bemutatták a Transporter utódjának is tekinthető Buzz koncepciót, valamint a Crozz szabadidő-autót és a kompakt I.D. típust.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?