Tesla rivális építhet gyárat Magyarországon?

Azt csicsergik a madarak, hogy a Rivian új gyárára Magyarország is esélyes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre még elég ismeretlen név a Rivian az autópiacon, ám a terveik grandiózusak. Ráadásul Magyarország is szerepelhet azokban a bizonyos nagyratörő tervekben.

Amikor a Tesla kereste európai gyárának helyszínét, Magyarország szintén felmerült. Sőt, egy darabig elég erősen tartotta magát a pletyka, hogy mi lehetünk a befutók. Végül nem ez történt, de lehet, hogy egy másik villanyautó-gyár megtelepedhet nálunk. Méghozzá a Rivian. És nem egy szimpla pletykalap dobta fel az információt, hanem a Bloomberg. Forrásuk szerint három helyszín van versenyben: az Egyesült Királyság, Németország és Magyarország. A Bloomberg beszámolójából kiderült, hogy a JLL, egy amerikai kereskedelmi ingatlan szolgáltató vállalat dolgozik a Rivian számára, ők választják majd ki a gyár számára megfelelő helyszínt. A Rivian mögött egyébként olyan óriások állnak, mint a Ford és az Amazon, szóval ígéretes projektről van szó. Bár a márka honlapján egyelőre két modell szerepel, egy pickup R1T néven és egy SUV, amely az R1S névre hallgat, ezek már konfigurálhatók, és állítólag idén nyáron már elkezdődnek a kiszállítások. Mindkettőt 77 500 dollárért hirdetik, ami kb. 23 millió forint. Háromféle akkucsomaggal választhatók, a legkisebbel a hatótáv 386 kilométer, a legnagyobbal pedig 643 kilométer. Emellett az Amazon rendelt tőlük 100 ezer villanyfurgont, amelyek gyártása az illionisi üzemben kezdődik 2021 végén. Remélhetőleg hamarosan többet megtudunk az európai gyár helyszínéről.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?