Tévelygő rajongókban bízhat a Ford

WRC: már Walesben minden eldőlhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A murvás Brit ralin Loeb és csapata, a Citroën is idejekorán lerendezheti a szezont, csak nem árt majd figyelni a rossz oldalon kolbászoló rajongókra.

A 13 állomásos WRC-szezon tizedik versenyét rendezik csütörtöktől vasárnapig Walesben, a klasszikus Brit rali nagyjából az utolsó esélye a Fordnak, hogy életben tartsa halványan pislákoló bajnoki reményeit. Ez a rali évadzáró szokott lenni rettenet időjárási és útviszonyokkal, köddel, hideggel és sártengerrel - a korábbi időpont vélhetően kedvezőbb feltételekkel, kemény talajos száguldással kecsegteti a résztvevőket.Egyéniben persze a zsinórban kilencedik trófeájára gyúró Loebnek, csapatban meg a nyolcadik elsőségére pályázó Citroënnek áll a zászló, nem is kicsi csoda kéne ahhoz, hogy trónfosztást hozzon az év. Sőt, könnyen lehet, hogy 19 szakasz 325 gyorsasági km-e után már a cardiffi célban eldől minden.
Hirdetés
Az egyéni vb állása (élmezőny)
  1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) 199 pont
  2. Hirvonen, Lehtinen (finn, Citroën DS3 WRC) 145
  3. Solberg, Patterson (norvég, brit, Ford Fiesta RS WRC) 104

A konstruktőri vb állása (élmezőny)
  1. Citroën WRT 320 pont
  2. Ford WRT 197
  3. M-Sport Ford 115

2008 óta Loeb háromszor nyerte meg a brit ralit, s tavaly is csak annak köszönhetően diadalmaskodott a fordos Latvala, hogy bizarr közúti balesetben sérült meg az extornász DS3-asa. Történt, hogy az egyik etapon egy biztosan nem brit rajongó elfelejthette, hogy a bal oldalon kéne mennie, Loeb mondjuk nagyon nem bánkódott...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?