Tévesek a pletykák a Hyundai villanyautó-stratégiájáról

Hivatalos: a Hyundai tovább folytatja a hagyományos és a hidrogénalapú hajtásláncainak fejlesztését

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába írta meg egymástól függetlenül két koreai lap is, a Hyundai mégsem fejezi be a belsőégésű motorok fejlesztését, sőt, az üzemanyagcellás hajtás tökéletesítését sem szüneteltetik. Mutatjuk a hivatalos válaszukat a pletykákra!

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Korea Economic Daily és a Chosun Ilbo is a Hyundai egyes fejlesztési részlegeinek leépítéséről adott hírt. Már akkor is jeleztük, hogy a koreai gyártó még nem erősítette meg ezeket az információkat. Ugyanígy az is felmerült, hogy érdekes döntés leállítani a fejlesztést, amikor alig néhány hónapja még átfogó tervet mutattak be a technológia bevezetéséről, valamint a benne rejlő lehetőségekről Hydrogen Vision 2040 néven. Az ezzel kapcsolatos részleteket ide kattintva olvashatjátok, de sajnos előre le kell, hogy lőjük a poént:

ezen infók közül semmi sem helytálló a Hyundai hivatalos válasza szerint.

A gyártó a Motor1.com szerkesztőségének eljuttatott levelében közölte: "A Hyundai Motor Group megerősítheti, hogy a nemzetközi médiában frissen megjelent pletykák tévesek: nem szüneteltetik és nem is állítják le sem az üzemanyagcellás, sem pedig a belsőégésű motoros hajtásláncok fejlesztését. A cégcsoport célja, hogy továbbra is széles választékkal és a legmodernebb technológiákkal szolgálhasson a világ legtöbb piacán, amelyhez szükség van a villanyautók mellett a legújabb fejlesztésű hidrogén, benzin, illetve dízelüzemű erőforrásokra is."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?