Tiszta papucsok percek alatt – teszten a Würth felnitisztítója!

Fizetett hirdetés

Látványosan és eredményesen takarít a Würth alufelni-tisztítója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aki csak egy picit is igényes az autójára, igyekszik tisztán tartani, a felniket viszont nem egyszerű. Mutatunk egy megoldást, ami látványos eredményt nyújt a legmakacsabb szennyeződéssel szemben is.


Tisztán tartani egy autót nem elsősorban a karbantartás miatt fontos, ám tény, hogy a hosszasan viselt mocskot már nagyon nehéz hatékonyan és sérülésmentesen eltávolítani a fényezésről. És mi a helyzet a kerekekkel? Egy alapos mosás után gyönyörűen csillog az autó, az utolsó cseppeket is letörölgetjük róla, az összkép valahogy mégsem adja. A felnik nem lettek tiszták, már kevésbé mocskosak, de a fényük messze nem a régi, és akármennyit sikáljuk, nem lesz tisztább, ide már vegyszer kell.

A több éves rárakódott fékpor, beleragadt kosz, elszíneződés eltávolítására már nem elég az autósampon.

Mutatunk egy megoldást, amivel nem csak a tisztítás folyamata, de a végeredmény is igencsak látványos.
Megszámlálhatatlan összetevőjű koszt kapnak a felnik mindennapi használat mellett, az elkerülhetetlen fékpor lerakódása ezek közül az egyik legmakacsabb. Oldószer nélkül szinte lehetetlen tőle megszabadulni, pláne otthoni körülmények között nehéz elképzelni eredményes munkát. A Würth alufelni-tisztítója sokak számára jelenthet egyszerű megoldást, ugyanis sikálást nem igényel, csupán egy erőteljes nagynyomású mosóberendezést, amivel a vegyszert használata és hatása után el tudjuk távolítani. Az Alufeni Tisztító Prémium spray-vel annak ellenére érhetünk el komoly eredményeket, hogy ránézésre csak egy aeroszolos flakon a 100-ból, pedig

ez a palack erőteljes kémiai elemeket tartalmaz, de fontos, hogy savmentes, így a felniben nem fog kárt tenni.


Hirdetés
A palack aeroszolos, de hajtógáz helyett sűrített levegővel működik, így fejjel lefelé állítva is ugyanakkora erővel fúj, mint vízszintesen, valamint így eggyel kevesebb káros anyag kerül a levegőbe. A flakon oldalán látványos grafikán tanulmányozhatjuk, hogy mit kell majd látnunk az anyag hatása közben. A kifújt vegyszer ugyanis színváltós, hatásának különböző fázisaiban megváltozik a színe, felvitelkor sárgás-zöld, majd piros-sötétlilás anyag lesz, ahogy a vegyszer reakcióba lépett a legmakacsabb szennyeződésekkel. Alaposan fújjuk be vele a felnit, ami lehetőség szerint ne legyen forró, vagyis még az autó használata előtt végezzük el a műveletet. Ügyeljünk a küllők belső éleire, a sarkokra, végezzük el mindegyik felnin és várjunk pár percet. A szer látványosan folyik le a felnikről, vörös tócsát hagyva alattuk,

ha úgy néz ki, mintha vérezne a felni, akkor dolgozik jól.


Érdemes vastagon befújni vele a keréktárcsákat, hogy ne adjunk esélyt a sarkokban maradt kosznak. Nem fontos spórolnunk vele, a flakon egy autó négy kerekére bőségesen elég, még marad is benne annyi, hogy később esetleg a két elsőt újra meg tudjuk tisztítani vele. Hagyjuk hatni a kémiai anyagokat, ami lemarja még a felületi rozsdát is, beférkőzik a legapróbb résekbe is és letakarítja a felnit.

Ne várjuk meg, míg rászárad, ha már mélyvörös a vegyszer, kezdjük el lemosni.

Nagynyomású mosóval öblítsük le a felniket alaposan, érdemes a féktárcsákat is átöblíteni ilyenkor, mert a vegyszerből nagy eséllyel jutott azokra is.
A próbált autón látványos eredményeket hozott a használata, bár a felni fekete, fénye ismét újszerű, az általánosabb ezüstre fényezett felniken az eredmény még látványosabb. A felnik egy autó elsőszámú kiegészítői, így, ha valóban érdekel, milyen az autónk külseje, érdemes erre szánni. A Würth Alufelni Tisztító Prémium vegyszere pedig nem csak tisztít, de egy vékony védőréteget is képez a felületen, amin a kosz már kevésbé lesz képes megtapadni. Erre egyébként hatékonyabb eszköze is van a márkának, ha szeretnénk, hogy a felnin valóban sokáig ne tudjon megtapadni a szennyeződés, használjuk a Nano Pajzs védőszert. A Würth felnitisztítója acél tárcsákon is alkalmazható, de látványos eredményt alufelnin fog mutatni, az ára pedig még éppen beleesik abba a kategóriába, ami az otthoni szöszmötöléshez sem mondható drágának. Kicsit több mint 5000 forintot kérnek érte az ország 10 pontján található Würth boltokban, ahol magánszemélyként is vásárolhatunk.

Hatékonysága és főként egyszerű használata elég meggyőző, a tiszta felni pedig mindig tökéletes kiegészítője egy autónak.


Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2019.08.16. at 05:55
  Permalink

  Hatóanyaga közel azonos, mint az ismert IronX-nek, ennek a terméknek több hasznát látom, mint a klímaszagosítónak.

  Aki ilyet tervez használni, néhány tanács: -felhordás előtt érdemes azért lemosni a felnit, kefe-ecse, bő sampon (olyan eszközökkel, amikkel máshol nem érsz majd a karosszériahoz soha többé)
  – száraz, hideg felületen kell használni, bár vannak olyanok, akik szerint még pont nedves legyen a felni
  – érdemes betartani a hatóidőt
  – repülőrozsda miatt karosszériahoz is lehet használni, ha a lakk amúgy jó állapotú, de utána érdemes újrawaxolni
  – simán rafújva felhordás helyett én puha ecsetet is használnék (de csak a felnikre valót, amivel máshol nem takarítunk az autón)
  – nagyon trutyis autón a gumit is érdemes fújni, eltűnik a barna szín az oldalfalról

  Spray helyett pumpás jobb lenne, de hát sűrített levegőt jobban megéri eladni, mint folyadékot.

Vélemény, hozzászólás?