Tisztába teszik a legújabb Miniket

Az új károsanyag kibocsátási normához igazítják a benzines Miniket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dízelmotorjaival jóval előre dolgozott szinte mindenki, a benzineseket most zárkóztatják föl a WLTP normához. A Mini modelljei egyaránt kapnak részecskeszűrőt.


Szeptembertől életbe lép az új károsanyag-kibocsátási szabvány, a valós használat mellett mért adatokra kötelező WLTP 6d-TEMP. A BMW-nél jelenleg több modell gyártását is kénytelenek szüneteltetni - egytől-egyig benzinesek - és van, amelyik vélhetően vissza sem tér, például a V12-es 7-es, vagy a jelenlegi M3. Ugyanakkor a márka többi benzinmotorját is hozzá kellett igazítani az új szabványokhoz, minek következtében a Minik is változnak.
Hirdetés

Részecskeszűrőt kap a kabrió, a három és ötajtós Mini, a Countryman és a Clubman is. A dízelmotorokkal nincs probléma, azokat már jóval előre hozz igazították az elvártakhoz, a dízelbotrány hozadékaként ezt mindenki elintézte, a benzinesekkel viszont megvárták az utolsó pillanatokat. Azt ígérik, hogy a frissítéssel némileg változik a benzinmotorok fogyasztása is, kedvező irányban, amihez az új hétfokozatú duplakuplungos automata is hozzásegíti. Az új váltó szoftveresen kötődik a navigációhoz, így akár előre képes gondolkodni és megválasztani az ideális fokozatot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?