Tiszteleg a Ferrari a Pininfarina előtt

Ferrari SA Aperta névre hallgat a nyitott 599-es

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a hivatalos bemutató előtt eladták az összes Ferrari SA Apertát. Ennek megfelelően nem is fárasztanak minket a vételárral.

Már az augusztusban megtartott Pebble Beach Concours d'Elegance összejövetelen megmutatta az olasz gyár néhány, kellően vastag pénztárcával rendelkező autóbolondnak az autót. Ezek után már nem szabad csodálkozni azon, hogy mind a nyolcvan Ferrari SA Apertát eladták már azelőtt, hogy az első hivatalos képek megjelentek volna az autóról. A névadással Sergio és Andrea Pininfarinát méltatják, illetve nemes egyszerűséggel közlik, hogy az autó nyitott. A limitált széria darabszáma megegyezik a formatervező cég alapítása óta eltelt évek számával. A rengeteg utaláson túl a jelenlegi kínálat leglaposabb Ferrariját találjuk, amely ráadásul a legkevésbé tolerálja a rossz időjárást.
Végszükség esetén mindössze egy apró vászondarab áll az utasok rendelkezésére, hogy úgy-ahogy befedjék vele az utasteret. Azért nem törték magukat megfelelően záródó tető kifejlesztésével a mérnökök, mert mindent annak a célnak rendeltek alá, hogy az utasok a lehető legtöbbet élvezhessék a V12-es motorból. Mind teljesítmény, mind hang tekintetében a maximumot lehet kihozni a 670 lóerős erőforrásból. A karosszéria merevsége nem csökkent a zárt változathoz képest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?