Tisztítótűz után a Renault Koleos

Még koreaibb arccal jön a Renault Koleos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén múlt három éves a Renault Koleos, így frissítése nem meglepő, ám szemből a szokásosnál komolyabb mértékű. A koreai modell arca távolabb került Európától.

Az autók világában jártasak számára kicsit sem meglepő a 2008 márciusában bemutatkozott Renault Koleos idei frissítése, ám az esemény kifejlete szokatlan. A Renault minden bizonnyal csupán emblémacserével vette át a közös gyártóhelyen, Dél-Koreában készülő, és alkatrészeivel is zömében egyező Samsung QM5 újítását, ugyanis az alapvetően átalakított front-rész a korábbinál jóval koreaibb beütésű lett, pedig csak a frissítésekkor kötelező elemek, a fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárító, valamint a külső tükrök újak. Hátul hajszálnyit módosult csak a lámpák burája, ám ez épp elég ahhoz, hogy a friss felnikkel is megújított oldalnézetet is módosítsa még kissé. A paletta a ma divatos narancsszínű metálfényezéssel is bővült, az utastérben a legfontosabb újdonság a műszerek friss számlapja és a középkonzol modernebb dizájnú műanyagfelülete.
Az optikai frissítés mellett műszakit is ígérnek a gyáriak, bár a motorpaletta változatlanul 2,5 literes, 170 lóerős benzines és 2,0 literes, 150, vagy 175 lóerős turbódízeleket kínál - utóbbi alapáron, a másik kettő opcióként kap elektromos vezérlésű, fixre is kapcsolható összkerékhajtást. A várhatóan idén ősztől a szalonokba kerülő új arcú Koleos alapváltozata, azaz a fornthajtású, 150 lóerős dízel a korábbi 167 helyett mindössze 148 gramm/kilométer szén-dioxid emissziót ígér, étvágya egyelőre nem ismert, de kombinált fogyasztását minden bizonnyal 5 l/100 km körüli értékre apasztották, ami nem rossz a 4,52 méteres hosszhoz, az 1,85 méteres szélességhez és az 1,7 méteres magassághoz mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 14:32
    Permalink

    A koleos eddig is a kategóriájának a legjobb vétele volt (ár-érték arány) , ezen csak javíthat! Én konkrétan a benzineseket hiányolom. A 2.5 szívó helyett inkább a 2.0 T motor 170 lovas variánsát javallanám, mivel az legalább 50 Nm-rá ver a szívóra azonos fogyasztás mellett! A 2.5-öt inkább benzin-gázosként látnám szívesen.

Vélemény, hozzászólás?