Tíz éve válnak valósággá Győrben a VW-konszern ötletei

200 magasan képzett szakemberével jubilál az Audi Hungaria Kísérleti Motorgyártó Központja

A zseniális mérnökök hiába állnak elő világmegváltó tervekkel, ha azok nem kivitelezhetők. A győri Audi üzemre vár a feladat, hogy a legvadabb ötleteket eljuttassák a sorozatgyártásig.

Megálmodni egy új erőforrást minden bizonnyal nagy kihívás az autóiparban, de legalább ugyanakkora feladat a terv nagyléptékű kivitelezése. Ez az az akadály, amit sokszor a start-upként működő autógyártók nem tudnak megugrani, akár a motorokkal, akár az autó bármely más részével kapcsolatban. Pontosan ezért van szükség egy szakember-gárdára, akik a földön tartják az álmodozó mérnököket, ugyanakkor megvalósítják azokat az ötleteket, amelyek erre alkalmasak - Győrben már 10 éve teljesítik ezt az izgalmas feladatot.
Hirdetés
„Kísérleti Motorgyártó Központunk az elmúlt tíz évben egy széles spektrumú kompetenciaközponttá fejlődött, amely hidat képez a fejlesztés, a gyártástervezés és a gyártás területei között. Az együttműködést központunk szakmai tudásával, specialistáink agilis munkavégzésével, valamint hatékonyságnövelő és szinergiahatások megteremtésével erősíti a teljes konszernben", mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. Egy évtizede mindössze 20 munkatárssal kezdte meg működését a központ, mára azonban már 200 szakember vizsgálja meg a VW-konszern mérnökeinek motorterveit, hogy azok kivitelezhetők-e sorozatgyártásban. A modern autóiparral lépést tartva pedig természetesen nem csak belsőégésű erőforrásokkal, hanem elektromos meghajtással is dolgoznak.
Hirdetés
Ahhoz, hogy segítsék valóra váltani a VW-konszern ötleteit, az Audi Hungária motorgyártó tevékenysége során szerzett tapasztalatokat is felhasználják, az évente közel kétmillió erőforrás elkészítése során levont tanulságok hasznos iránymutatásként szolgálnak a tervezőasztal mellett dolgozóknak. Munkájuk során Győrben számos innovatív és jövőálló technológiát alkalmaznak, például 3D-nyomtatást, vagy virtuális teszteléseket és motorszereléseket. Ezekkel természetesen jelentős mennyiségű idő és költség takarítható meg, nem beszélve a kisebb környezetre gyakorolt hatásról, hiszen így nincs szükség a nyersanyagok elpazarlására, ha egy tervről már a számítógépes szimuláción kiderül, hogy nem kivitelezhető. Emellett a jövő szakembereinek képzésére is nagy hangsúlyt fektetnek, a Kísérleti Motorgyártó Központban működő Audi Hungaria Járműmérnöki Kar Külső Tanszéke gyakorlatorientált oktatással támogatta már több mint 200 hallgató elméleti képzését a győri Széchenyi István Egyetemmel együttműködésben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?