Több mint 13 ezer kilométeren bizonyíthat a dízel Honda Civic

Üzemanyagtakarékossági-verseny és Guinness-rekord: indul a Honda tesztje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európát körbeautózó éles teszttel kívánja bebizonyítani a Honda, hogy a Civic Tourer 1.6 i-DTEC a kategória legtakarékosabbja.


Magunk is meggyőződtünk már arról, hogy az idén frissített Honda Civic dízelmotorja elképesztően takarékos. Most pedig a Honda készül egy egész Európát körbejáró fogyasztási tesztre. A Guinness World Records üzemanyag-fogyasztásra vonatkozó címét egy 13 ezer kilométeres, 24 országot érintő, folyamatos túrával kívánja megszerezni a japán márka.
Hirdetés

A mai napon a Honda európai kutatási és fejlesztési központjának két munkatársa beveti magát a Civic Tourerbe, és transzkontinentális túrára indul a belgiumi Aalstból. Hollandián és Németországon is átvezető útjuk során az óramutató járásával megegyező irányba járják körbe földrészünket, s a tervek szerint 25 nappal később, június 25-én érnek majd vissza, egészen pontosan 13 614 kilométert téve meg. Csak közúton haladhatnak, így Nagy-Britannia, Ciprus és Málta kimarad az útból, hazánk azonban nem, hozzánk is ellátogat a rekordkísérlet Civicje.
A Guinness előírásai szerint a teszt során nincs lehetőség személycserére, azaz ugyanannak a két pilótának kell végigcsinálnia a túrát, és mindkettőjüknek az autóban kell tartózkodnia a teljes út során. A feladatot a Honda európai kutatási és fejlesztési osztályának két munkatársa, Fergal McGrath és Julian Warren vállalta magára, a páros immáron 18 éve dolgozik együtt a Honda swindoni bázisán. Az önkéntesekre átlagosan 592 kilométer, tehát nagyjából 7,5 óra vezetés jut naponta, ami igazából nem kihívás. Az utat fotókkal, videókkal, aláírásokkal dokumentálják a Guinness számára, de természetesen egy GPS útvonalrögzítő is lesz a teljesen szériakivitelű, dízelmotoros Civic Tourerben.
Fergal McGrath elmondta: „Mindketten idegesek vagyunk kissé, hiszen nehéz küldetést kell teljesítenünk. Hosszú tervezés eredménye az útvonal, s persze maga a túra is. Nagy lesz az öröm, ha június 25-én végre befutunk Brüsszelbe, s elmondhatjuk, hogy a Civic a világ legtakarékosabb modellje. Eddig több mint 170 órát vezettük az autót, így egyre rutinosabbak vagyunk.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?