Több mint félmillió hibridet hív vissza a Toyota

Hibrideket hív vissza a Toyota, ám a Prius nem érintett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy szoftverhiba miatt 625 ezer Prius+ és Auris visszahívását rendelte el a Toyota, a legnépszerűbb hibridnek számító Prius nem érintett.


Világszerte 625 ezer, 2010 márciusa és 2014 novembere között gyártott hibrid autóját hívja vissza a Toyota. Bár a világ legnagyobb autógyártójának, a világ legjelentősebb hibridgyártójának számító cég világszerte számos kettős üzemű autót gyárt, mindössze három sorozat, az Auris Hybrid első és második generációja, valamint az akár hétüléses Prius+ érintett. Egy szoftverhiba miatt az autó vészüzemmódba kapcsolhat, s ott csökkentett teljesítménnyel üzemel. Bár ebből baleset még nem adódott, s a márkaszervizek egy félórás szoftverfrissítéssel el tudják hárítani a hibát, a Toyota a biztonság kedvéért szervizbe hívja az összes olyan autót, amelynél az előjöhet.
Hirdetés

A legtöbben a japán piacon érintettek, ott 340 ezer tulajdonosnak megy a szervizlátogatásra invitáló levél. Magyarországon mindössze 521 vásárló számára, 257 darab első és 227 darab második generációs Auris HSD, valamint 27 Prius+ érintett - az itthon újonnan forgalomba helyezettek közül. A külföldről használtként behozottak között ugyancsak lehetnek olyan példányok, amelyeket a visszahívás érint. A Toyota esetükben is ingyenesen adja a félórás szervizlátogatással letudható szoftverfrissítést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?