Több pénzt kapnak a szlovákok villanyautóra, mint mi

Közel 2,7 millió forintos támogatást ad villanyautókra Szlovákia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nálunk idén a nagycsaládosok számára kínált 2,5 millió forintos vásárlási támogatás a piac slágere és mozgatója, Szlovákia viszont ennél is jelentősebb villanyautó-támogatást dobott be.


A villanyautók magas ára miatt egyértelmű, hogy jelenleg a hozzájuk kínált vásárlási támogatások és adó-, illetve használati kedvezmények azok a tényezők, amelyek leginkább népszerűsíthetik őket. Nálunk ugyebár a leginkább meghatározó, hogy az új, 20 millió forintnál nem drágább példányok vásárlásához 1,5 millió forintos támogatás igényelhető, ugyanakkor a használt példányokat is kellően népszerűsíti a zöld rendszám és az ahhoz tartozó kedvezményrendszer, a vagyonszerzési illetéktől, a regisztrációs adótól, a gépjármű- és a cégautó-adótól való mentesség, valamint a legtöbb városban az ingyenes parkolás. Mindezek eredményeként már több mint ötezer tisztán elektromos autó fut útjainkon, amivel nem állunk rosszul a térségben.
Hirdetés

Szlovákia most a hazai nagycsaládos vásárlási támogatásnál is jelentősebb villanyautó vásárlási támogatást hirdetett meg: ők 8000 euróval, azaz csaknem 2,7 millió forinttal támogatják az elektromos, 5000 euróval (1,675 millió forinttal) a plug-in hybrid modellek vásárlását. A luxuskategóriás modelleket ők is kizárják, a támogatások csakis az 50 ezer eurónál (16,75 millió forintnál) nem drágább modellekre élnek. Jelenleg 625 vásárló kiszolgálására elegendő összeget különítettek el, de a november végén vagy december elején induló program kapcsán Peter Žiga gazdasági miniszter megjegyezte

Ha megfelelő lesz az érdeklődés, nem kizárt, hogy megemeljük a keretet.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?