Több pénzt vihetnek haza a győri Audi gyár dolgozói!

Évközi alapbéremelést kapnak az Audi Hungaria alkalmazottjai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

9 százalékos évközi alapbéremelést hajtanak végre az Audi Hungariánál. Az intézkedésről pénteken állapodott meg a munkáltató a munkavállalókkal.

A menedzsment és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) megállapodása értelmében valamennyi munkavállaló bére július 1-jei hatállyal megemelkedik 9 százalékkal, tehát az emelés már az augusztusi fizetésekben megjelenik. A béremelés az infláció növekedésével vált indokolttá, az autógyártó cég törekvése, hogy a bérek versenyképesek maradjanak - hangsúlyozta a sajtóosztály. Emlékeztettek arra, hogy a győri gyárnál érvényben van a 2020-ban kötött hároméves bérmegállapodás is, amely három év alatt 36 százalékos béremelést biztosít a dolgozóknak. A mostani emelés a 2022-ben esedékes bérfejlesztésen felül történik. A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és a Volkswagen konszern központi motorszállítója. Tavaly 1 620 767 motort gyártottak Győrben, emellett 171 015 autót készítettek. A cég korábbi tájékoztatása szerint tavaly az Audi Hungaria Zrt. 7,717 milliárd euró (2866,48 milliárd forint) árbevételt ért el, 2,6 százalékkal meghaladva a 2020. évit. A társaság adózott eredménye 2021-ben 332 millió euró (12,332 milliárd forint) lett, 33 százalékkal kevesebb, mint az előző évben.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.07.25. at 16:19
  Permalink

  Erről egy vicc ugrik be.
  Gálya-hajón azt mondja a “korbács kezelő”:
  -Este mindenki dupla rumot kap!
  A rabok éljenezni kezdenek, de jön a folytatás:
  -Vacsora után a kapitány vízisíelni fog!

 • 2022.07.25. at 22:55
  Permalink

  A menedzsment és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) megállapodása, az IG Metall német szakszervezet színre lépése nélkül ma igazi rabszolgatartás zajlana ott éhbérért, igaz ma sem mások, csak egy kicsit mindenben jobb lett.
  Az üzemanyagos cikknél utaltam rá hogy mi is a valódi probléma az ide is érvényes ettől függetlenül.

Vélemény, hozzászólás?