Több százezer Jeep gurulhat el

A sofőr akarata ellenére kapcsolhat üresbe közel félmillió Jeep

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

469 ezer Grand Cheroke-t és Commandert szólít szervizeibe világszerte a Jeep. Egy hibás áramkör miatt a terepjárók elgurulhatnak, amint a sebességváltó magától üresbe kapcsol.


A rögzítőféket alkalmazó sofőrök számára nem jelent veszélyt, ám az autójukat - hibás, és a váltóra káros módon - kizárólag a váltóval reteszelő tulajdonosoknak meglepetést okozhat a Jeep Grand Cherokee és Commander magától üresbe kapcsoló elektronikus váltókarja, ezért az érintett modelleket szervizbe is szólítja a gyártó.
Hirdetés
A Chrysler égisze alá tartozó Jeep visszahívásában 2005 és 2010 között gyártott Jeep Grand Cherokee-k, illetve 2006 és 2010 közötti Jeep Commanderek érintettek. A Fiat tulajdonában lévő Chrysler értesíti a tulajdonosokat, köztük a magyarországiakat is. A váltó meghibásodásra hajlamos alkatrészét a márkaszervizekben díjmentesen cserélik. A visszahívási akciót júniusban hirdeti meg a gyártó. Az érintett autók zömében Észak-Amerika útjait koptatják, ám az Egyesült Államokon kívül is 141 ezer kocsit várnak a szervizek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?