Többé nem csak tanulmány a csodás Zagato

Gyártásba megy az új 600 lóerős Vanquish Zagato Coupe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elég nagy volt az érdeklődés a legújabb olasz remekmű iránt, nem is csoda, egyszerűen gyönyörű, mint nagyjából minden, ami tőlük eddig kigurult.

Alig egy hónapja rázta le magáról a leplet az olasz Zagato műhely legújabb tanulmánya. Az Aston Martinnal több mint 50 éve tartó együttműködéseként legújabb modelljüket, az új Vanquisht dolgozták át. Aki ismeri a Zagatót, annak nem lesz új, hogy szinte mindent megváltoztattak az autó karosszériáján, mégis teljes egészében megtartották az Aston-külsőt. Ilyen szinten ez már művészet, sokan csak próbálkoznak ezzel, a Zagato meg sosem nyúlt eddig mellé.
A Villa d'Este Concours d'Elegance-on való megjelenésére rengeteg megkeresést kapott mind a gyártó, mind a műhely is, ezért úgy döntöttek, legyártanak néhányat a sportkocsiból. Túlzásba azért nem viszik, 99 darab készül majd a Vanquish Zagato Coupéból, de már mindnek van gazdája. Annak ellenére, hogy 500 ezer fontot, több mint 150 millió forintot kérnek darabjáért. Ezen a szinten valahogy érthető is, ez nem valami bóvli átalakítás, hanem finom olasz dizájn alapján, a Zagato minden védjegyével ellátva készül a remekmű. Kezdve a szélesre húzott maszktól a kettős púpos tetőn át a lecsapott farig. A hátsó lámpák önmagukban is kiállításra termettek, de nem minden a külső, a motor is kapott plusz erőt. 600 lóerőre húzták fel a 6,0 literes V12-est, és a hangja sem egyszerű, érdemes meghallgatni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?