Tökéletesre restaurált limuzin a Skoda múzeum új sztárja

71 éves a Skoda múzeum új, legpompásabb darabja, ez az 1948-as Superb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legelső tulajdonosától vásárolta vissza a Mlada Boleslav-i múzeum, ám ez a pompás Superb OHV csak most kapta vissza még talán eredetinél is szebb fényét.


Törekszenek arra a Skodánál, hogy ne csak a jelen és a jövő legyen fényes, de a múlt is. A Mlada Boleslav-i múzeumban őrzött és sorra felújított, vagy épp restaurálásra váró modelleket tekinthetünk meg, melyek legszebbje lesz a most bemutatott, tökéletesre felújított 1948-as Superb OHV. A modellnév ma is a csúcsmodellt jelöli, a második világháború lezárásakor sem volt ez másként. A sötét arany fényezésben pompázó Superb OHV-ből épp a háború utáni időzítés miatt egészen kevés készült, 1946-1949 között mindössze 158 példány.
Hirdetés

A frissen elkészült autót nem mostanában vásárolták fel, 1968 óta van a múzeum tulajdonában, akkor, azaz 20 évesen még legelső tulajdonosától vásárolták fel. A Superb OHV turistákat szállított, hotelek vendégeit furikázták vele, miközben utastere alaposan megkopott, kárpitja már nem is az eredeti volt a vételkor. Hosszú éveket töltöttek azzal, hogy az eredeti állapotról, anyagokról szerezzenek információkat, ami végül sikerült, az autó most közel olyan, ha nem jobb állapotú, mint amikor legördült a kvasinyi üzem gyártósoráról. A Superb név ma is a legpompásabb Skodát jelzi, mely idén új mérföldkőhöz segítette a márkát, a mostani frissítéssel ugyanis megérkezett a márka legelső konnektorról is tölthető hibrid modellje az új Superb iV személyében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?