Tonnányi háttérinfó szabadult el a Nissantól

Hibásan konfigurálták fel a Nissan egyik szerverét, háttéranyagok kerültek ki a netre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ügyfél- és értékesítési adatok, felmérések, forráskódok és még nagyon sok titkos információ került ki a Nissantól egy rosszul konfigurált szerver miatt.

Múlt hétfő óta kering a különböző torrent linkeket megosztó oldalakon egy jelentős méretű adatcsomag, ami a Nissantól származik - írja a ZDNet.com. Olyan információkkal és forráskódokkal van tele, amik a márka észak-amerikai hálózatától származik, de globálisan is érinti a márkát. Az online kapcsolatos autókhoz használható mobiltelefonos applikáció forráskódja, a Nissan ASIST diagnosztikai program forráskódja, ügyféladatok, értékesítési és szállítási statisztikák, felmérések eredményei és még számtalan titkos háttérinformáció birtokába juthatott az, aki időben letöltötte a torrent linken keresztül.
Hirdetés
Mint kiderült, a Nissan fejlesztői csapatában hibázott valaki a szerverek felkonfigurálásakor. Az egyik Git szerver felhasználónevét és jelszavát az alapértelmezett admin/admin-ról nem állította át, ezzel könnyű célpontot adva a hekkereknek, akik meg is találták a rést a pajzson. Az említett szervert a Nissan lekapcsolta, hogy többen már ne jussanak hozzá az adatokhoz, ám a torrent-oldalakon továbbra is megtalálhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?