Töredék, dupla áron

Gyémánttal díszített Bugatti 24 karátos aranyból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a garázsban parkol az igazi Bugatti Veyron? És szeretne mellé még egyet, amely a nappalit díszítheti? Három eladó példányt tudunk.


Á, ez biztosan nem igaz! – kiáltott fel több kollégánk is, miután olvasták a 2,4 millió eurós, azaz közel 672 millió forintos Bugatti Veyronról szóló hírt. Ha az igazi autó 1,2 millió, akkor az 1/18-as méretűre zsugorított, működésképtelen példányon mi kerül a duplájába? Talán aranyból van? Bizony, aranyból. Ugyan az igazi Veyronnak 2009-ben tényleg létezett Gold Edition kiadása - a képgalériában ezt láthatják -, de az csak a fényezés miatt kapta az aranyra utaló elnevezést, míg ez a modell valóban 24 karátos aranyból, illetve helyenként platinából készült, a hűtőmaszk díszítéséhez pedig 7,2 karátnyi gyémántot használt fel a müncheni Robert Gulpen és a liverpooli Stuart Hughes, akik nagy gyakorlattal rendelkeznek az exkluzív, kisszériás luxusholmik tervezésében, gyártásában. A mintegy 7 kilogramm súlyú modellautó nyitható ajtókkal rendelkezik, és az utastere élethűen ki van dolgozva, ugyanúgy, mint a boltokban kapható néhány száz eurós rokonainak. A két ékszerész csak három példányt bocsát értékesítésre, így várhatóan a Bugatti Veyron Diamond Limited Edition nem csak dekorációnak, de befektetésnek is jó választás lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?