Tovább csökken a benzin ára, nem úgy a gázolajé

Több mint 10 éve nem tapasztalt szintre esik a benzin ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem állt meg az olajár liftezése, a hazai töltőállomásokra is újabb ármérséklés érkezik.

Elképesztő, 87 forintos áresést láthattunk az elmúlt bő egy hónap során a 95-ös benzinnél, miközben a gázolaj ára is csaknem 60 forinttal csökkent, az áresés pedig nem áll meg. Miután múlt héten újabb mélypontokat ért el a Brent típusú kőolaj ára, a hét végére lényegében a hét eleji szintjére állt vissza. Kedvez azonban számunkra, hogy a forint egy kicsikét vissza tudott erősödni.
Hirdetés

Miután múlt héten csak a benzin ára apadt (nem is szerény 20 forinttal), most ismét csak ez az üzemanyagfajta kap az ármérséklésből. A Holtankoljak.hu információi szerint szerdán további 8 forinttal csökken az ára, miközben a gázolaj ára nem változik. Utóbbi az előző héten sem módosult 335 forintos átlagáron marad, míg

a 95-ös átlagára a múlt évtizedben sem tapasztalt 290 forintra csökken.


Továbbra is elképesztő, akár 50 forint fölötti árkülönbségek adódhatnak az egyes töltőállomások között, ám most leginkább az javasolható, hogy mivel úgyis messze átlag alatti szinten autózunk, érdemes fix, a legközelebbi vagy akár automata töltőállomásra járni, hiszen kijárási korlátozás van érvényben, a koronavírus elleni harc legfontosabb eszköze pedig jelenlegi tudomásunk szerint az, ha a lehető legkevesebb emberrel találkozunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?