Tovább csökkennek az üzemanyagárak

Újabb mínuszok következnek a töltőállomásokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a hétvégén már éjszaka sem lesz fagy, a töltőállomásokon újabb mínuszok jönnek. A benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz.

Nincs megállás, szakadatlanul folytatódik az üzemanyagárak csökkenése. Idén már három alkalommal vágott az árakból a MOL, pénteken pedig újabb 3-3 forinttal mérsékli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát.A csökkentéssel a 95-ös literenkénti átlagára 322 forintra, a gázolajé 341 forintra mérséklődik. Legutóbb a mai napon (szerdán) estek az árak, a 95-ös benzin és gázolaj is 5 forinttal lett olcsóbb.
Hirdetés
A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi négy hónapban csaknem 100 forinttal csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 320 forint körül, legutóbb 2010 februárjában kellett 318 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 350 forint körül, utoljára 2010 decemberében került 345 forintba.
A csúcsárak közel 3 éve adódtak, a benzin átlagára 2012 áprilisában 451 forintra kúszott, a gázolajé már 2012 januárjában a 450 forintos szintet közelítette. Bár az egyes töltőállomások között továbbra sem ritka a 20-30 forintos árkülönbség, 400 forintot közelítő árakra jelenleg sehol sem kell számítani - egyes elemzők szerint olyan átlagáraktól később sem kell tartani. Utóbbi kapcsán természetesen nem csak az olaj, hanem a forint árfolyama is változást hozhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?