Tovább dacolnak a hazai üzemanyagárak a nemzetközi drágulással

Még mindig megcsíphető 480 forint alatt a benzin és a gázolaj is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hét közepén az üzemanyagok hazai nagykereskedelmi árai sem változnak, pedig a nemzetközi árakban látható emelkedés.

Érezhetően javult a forint árfolyama a múlt héten, ennek és az átlagosnál szerényebb januári keresletnek köszönhető az, hogy a hazai töltőállomásoknak sem kell az üzemanyagok nagykereskedelmi árának emelkedésével számolniuk e hét közepén. A Holtankoljak.hu információi szerint az autósok így a 95-ös benzint jellemzően 3, a gázolajat pedig 1 forinttal a 480 forintos hatósági ármaximum alatt tankolhatják, ugyanakkor a prémium üzemanyagok felára nem szerény.
Hirdetés
Ugyancsak a Holtankoljak.hu információi szerint a már nem E10-es, hanem E5-ös 98-as benzin átlagára 511, a 100-as oktánszámú (szintén E10) benzinért 530, a prémium gázolajért 519 forint fizetendő literenként. A hatósági áraknak köszönhetően jelenleg nem egy kardinális kérdés az, hogy hol és mikor tankolunk, hiszen a normál üzemanyagok 480 forintos árplafonja védi az autósokat. Hogy meddig? Egyelőre csupán február 15-ig, persze a hosszabbítás nem zárható ki, de nem is vehető biztosra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?