Tovább erősödhet a Mazda MX-5

180 lóerővel érkezhet a ráncfelvarrott MX-5

20 lóerős teljesítménytöbbletet kaphat jövőre a világ legnépszerűbb roadstere. A meglévő blokkot erősítik vagy teljesen új motor érkezik? Utánajártunk a lehetőségeknek.

2014-ben mutatkozott be az MX-5 negyedik generációja. A forma még ma is helytálló, ennek ellenére jövőre egy finom ráncfelvarráson esik át, amely erősebb motort is hoz

Akinek volt már szerencséje egy MX-5 volánja mögött ülni, az tudja, hogy nem kell sok száz lóerő ahhoz, hogy igazi élmény legyen az vezetés. A jelenlegi 1,5 és 2,0 literes Skyactiv motor 131, illetve 160 lóerőt ad. Előbbi is kellő élményfaktort nyújt, utóbbival pedig igazán játszós autóvá válik a kis japán roadster. A jövőre érkező modellfrissítés dokumentumait már benyújtották az Amerikai Közlekedési Hatóságnak, amelyben látszik, hogy 180 lóerős változat is érkezik.

Hirdetés

Az 1989-ben megjelent modell jövőre lesz 30 éves, így valószínű, hogy a 20. és 25. évfordulóhoz hasonlóan most is limitált példányszámmal fognak ünnepelni a Mazdánál. Lehetséges, hogy ez a kivitel erősebb motort kap, de az sem kizárt, hogy egységesen erősödik majd a kétliteres benzines. Felvetődik továbbá, hogy ez a szintén jövőre érkező Skyactiv-X motor lesz-e? Egyelőre ezek még nyitott kérdések, Genfben, ahol holnap nyílik az év legjelentősebb európai autós seregszemléje, talán erről is többet megtudhatunk majd.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?