Tovább fejlődik a szomszédaink 1000 lóerős szuperautója!

Újabb információk a Rimac következő szuperautójáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan bemutatják a horvát sportautómárka, a Rimac Automobili következő nagy dobását. Apránként az adatokat is csepegtetik róla.


Már nem kell sokat várni, hiszen a Genfi Autószalonon megmutatják a Rimac Concept Two néven bejelentett szupersportautót. Eddig sajnos nem sok információt osztottak meg róla. Valószínűleg, amikor meghallották Elon Musk szavait a Tesla Roadster adatairól, visszabújtak a műhelybe, hogy még erősebbre faragják a horvát szuperautót. Annyit már biztosan tudni, hogy brutálisabb erő lakozik majd benne, mint a Concept One modellben.
Hirdetés

A Mate Rimac alapította manufaktúra első autója elképesztően erős, pontosan 1240 lóerő lakozik benne. A Concept Two fejlesztői viszont még nagyobb erőt ígérnek! Ehhez az akkumulátorcsomagot 120 kWh kapacitásúra növelik, szemben a Concept One 82 kWh-s egységével. Ennek köszönhetően valószínűleg javulnak a gyorsulási adatai, illetve a hatótávolsága is növekedik. A Concept One 0-100 kilométer/órás gyorsulása 2,5 másodpercet vesz igénybe, ezen szeretnének javítani a Concept Two esetében, illetve a 355 kilométer/óra csúcssebességen, továbbá a 330 kilométeres hatótávolságon is.

A másik információ, amelyet hivatalosan is megerősítettek, hogy 4-es szintű önvezető technológiát építenek az autóba. Ez már csak eggyel alacsonyabb szint, mint a teljes önállóságú 5-ös. A négyes szintet meghatározott helyeken és szituációkban lehet használni. Például forgalmi dugókban képes önállóan boldogulni az autó. A járműnek képesnek kell lennie kezelni az olyan helyzeteket, amikor a vezető nem tud beavatkozni. Például, ha elalszik a kormány mögött, akkor az autó képes megszakítani az utazást és önállóan leparkolni egy biztonságos helyen. A Rimac Concept Two szupersportautóból a tervek szerint 100 darab készül majd, ám várhatóan az árcéduláján is vastagabban fog a horvátok tolla, hiszen a Concept One 250 millió forintos áránál biztosan többet kérnek el érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?