Tovább gyorsul a Lamborghini, már ami az eladásokat illeti

Az Aventador és a Huracan is túlszárnyalta a reményeket!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem is lehetne elégedettebb a bolognai gyártó: a Lamborghini ezen a héten tudatta a világgal, hogy elkészültek az Aventador 8.000. példányával, de a Huracan 11.000. modelljével is!


Bár az olasz márka korábban azt tűzte ki céljául, hogy az új Urus bevezetésével megduplázza eladásait, most mégis a sportautók területén érték el legújabb mérföldkövüket. Ugyanis amellett, hogy crossoverük is lassan mérhető számokat fog produkálni, a Lamborghini gyártósorán befejezték a 8.000. Aventadort és a 11.000. Huracant is. Egyébként ezek a darabszámok is jól mutatják, milyen mértékű növekedést tapasztalnak mostanság a bolognai gyártó háza táján. Elég összevetni például a korábbi nagy durranás, a Gallardo eladási mutatóit a Huracanéval.
Míg előbbiből 14.000 darabot adtak el egy évtized alatt, addig a Huracannak mindössze négy évre volt szüksége a 11.000 legyártott és eladott példányhoz. Amennyiben marad ugyanez a növekedési ütem, további 1 év alatt a Huracan nagy valószínűséggel be is éri, talán meg is előzi a Gallardo szériát. Hasonló összevetésnek lehetünk tanúi az Aventador és a Murcielago esetében is: utóbbi típusnál közel egy évtizedre volt szükség a 4.099. példány eladásához, míg az Aventador mintegy 7,5 év alatt produkálta ennek majdnem a dupláját.
Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a Lamborghininek nincs oka panaszra, a növekedési ütemük továbbra is növekvő tendenciát mutat. Annak ellenére, hogy a Lamborghinik viszonylag ritka vadállatok, a gyártó ebben az évben 11%-al több Huracant és Aventadort gyártott le, mint a 2017-es esztendő első félévében.
Hirdetés

De mondhatnánk úgy is, hogy a tények makacs dolgok: az idei első féléves eladások már most meghaladták az 5 évvel ezelőtti teljes évi bevételt. Más szemszögből nézve, mintegy fél évtized kellett csak ahhoz, hogy a Lamborghini kétszer annyi autót gyártson, mint tette azt 5 évvel ezelőtt.

„A Lamborghini továbbra is jó formában van. A negyedik egymást követő félévben elért csúcsteljesítmény megerősíti a márkánk, termékünk és a kereskedelmi stratégiánk fenntarthatóságát. A siker még figyelemre méltóbb, ha azt vesszük alapul, hogy dupla kihívásnak feleltünk meg, hiszen egyszerre hoztunk létre új modelleket a szupersportautó részlegünkön, de kiváló fogadtatást kapott a Super SUV Urus is.” – kommentálta a Lamborghini vezérigazgatója, Stefano Domenicalli a helyzetet.


Egyébként érdekességként még azt is elárulták, hogy a szürke Aventador S Roadster Japánban talál majd gazdára, míg a Huracannak olasz tulajdonosa lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?