Tovább gyűjti a rekordokat a Honda Civic Type R

A Type R Challenge Silverstone-ban is sikerrel zárult

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Háromból három! A Type R Nagy-Britanniában is rekordot döntött Silverstone-ban azon a vonalvezetésen, amelyet a Formula 1 is használ.


Idén eddig két versenypályán járt a Type R Challenge, amelyen a Civic legsportosabb változata bizonyítja képességeit. Franciaországban és Belgiumban is sikerült megdönteni a korábbi körrekordokat, és a harmadik helyszínen sem vallott kudarcot a Civic Type R.
Hirdetés

A harmadik megmérettetésre Nagy-Britanniában került sor, a legendás silverstone-i pálya GP vonalvezetésén. Ez a pálya leghosszabb konfigurációja, a Formula 1 is ezt az 5,89 kilométeres csíkot használja. Bár korábbi arculatához képest jelentősen megváltoztatták néhány éve, szerencsére a legkarakteresebb kanyarok, mint például a Maggotts, a Becketts és a Stowe is megmaradt. Ezekben a tempós kanyarokban és a hosszú egyenesekben kellett bizonyítania a kétliteres, turbófeltöltéses motorral felszerelt Type R-nek és a kormánykerék mögött ülő Matt Nealnek.

A szóban forgó pilóta nevét a Brit Túraautó Bajnokság rajongói már jól ismerhetik, hiszen az egyik legkíméletlenebb versenyző a mezőnyben, aki már háromszoros bajnok a sorozatban és jelenleg is egy Civic versenyautót vezet a Halfords Yuasa Racing. színeiben. Nealnek 2 perc 31,32 másodperc alatt sikerült körbeérnie a pályán, ami új rekordot jelent az elsőkerék-hajtású és szériagyártású autók között.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?