Tovább izmosodhat a BMW i8

Több ponton is átalakul a BMW i8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy friss brit jelentés szerint a BMW több területen is frissíti csúcsmodell hibridjét. A faceliftes i8 jövő év végén érkezhet.


A napokban leplezte le a BMW az i3 modellfrissítését, amellyel akár 300 km-t is autózhatunk tisztán elektromos üzemben. A nagytesó i8 faceliftjéről is felröppentek az első pletykák. Úgy hírlik, hogy a plug-in hibrid sportkocsi jelenlegi 357 lóereje 420-ra nő. Ehhez a 1,5 literes, háromhengeres turbós egységet átdolgozzák, és az elektromotoron is további finomításokat hajtanak végre. A hatfokozatú automata új szoftvert kap, amely szintén hozzájárul majd a jobb gyorsulási értékekhez. Emlékeztetőül: jelenleg 4,4 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/órás sprintet. Ez minden bizonnyal 4 körüli vagy az alatti értékre redukálódhat.
Hirdetés

Akárcsak a frissített i3, az i8 is nagyobb energiasűrűségű akkumulátort kap, mellyel hosszabb utat tehetünk majd meg, legyen szó elektromos vagy vegyes használatról. Ezekkel a módosításokkal még koránt sincs vége az új funkcióknak. Opcionálisan induktív töltési rendszer is elérhető lesz hozzá, a tömegen pedig tovább kívánnak faragni a mérnökök. Nem újdonság már, hiszen márciusban hivatalosan is bejelentette a gyártó, hogy a 2017-ben bemutatkozó ráncfelvarrott i8 elérhető lesz nyitott tetejű változatban is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?