Tovább zsugorodik az Alfa Romeo kínálata

Tavasszal fejezhetik be a kompakt Alfa Romeo Giulietta gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hírek szerint még idén nyugdíjba vonul a Giulietta, így kompakt modell híján maradnak az olaszok, a kínálatban tátongó űrt egy hamarosan érkező SUV modell pótolhatja.

Az Alfa Romeo 4C eltűnése után a Giulietta is hamarosan befejezheti pályafutását, a hírek szerint az üzem már a modell gyártásnak leállítására készül, jelenleg pedig már csak napi 40-70 példány gurul le a szalagról. A tavaszi búcsú nem lenne meglepő, mivel már egy évtizede készül a Giulietta, a kereslet pedig jócskán zuhant, tavaly 15 690 példány fogyott Európában, ami közel 40%-os visszaesést jelent 2018-hoz képest. A Fiat Bravo módosított padlólemezét használó modell legjobb éve 2011 volt, akkor 78 ezer példány kelt el, összesen pedig 417 ezer Giulietta talált gazdára a tavalyi év végéig Európában.
Hirdetés
A nem túl fényes eladási számokat produkáló Alfa kínálata – ugyan csak átmenetileg – két modellre redukálódik, a Giulia mellett csak a Stelvio SUV lesz kapható, így jelen állás szerint 10 millió forint alatt nem lesz új Alfa Romeo. A két, drágább ligában induló modell alatti űrt leghamarabb a Tonaletöltheti be, de az Audi Q3 és a Volvo XC40 konkurense csak az év végén vagy 2021 elején érkezik. További mentőöv lehet az Alfának egy még kisebb SUV, ami a B-szegmensben vadászik majd a vevőkre, ennek a várható megjelenés 2022. Jelenleg az Alfa Romeo teljes kínálata a cassanói gyárban készül, a Giulietta kifutása után a szabad kapacitást egy új Maserati SUV termelésére fordítják, ami a Levante alá érkezik a kínálatban. A rengeteg befektetés ellenére az Alfa Romeo fénykora nem tért vissza a Giulia és a Stelvio bevezetésével, viszont kisebb SUV-k piacra dobásával még van remény arra, hogy újra szárnyaljon az Alfa Romeo.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?