Tovább zuhannak az üzemanyagárak

Szerdától még olcsóbb a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előző hét piaci változásainak megfelelően itthon is jelentősen csökkennek az üzemanyagárak. Szerdától olcsóbban tankolhatunk.


A nemzetközi árapadás, azaz az előző hét változásai után után csöppet sem meglepő a hír: ismét csökkenti az üzemanyagárakat a MOL. A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 5 forinttal mérsékli a társaság szerdán - derül ki az MTI piaci forrásokból táplálkozó közleményéből.A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 354 forintra, a gázolajé 373 forintra mérséklődik a töltőállomásokon. A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi közel három hónapban több mint 60 forinttal csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 360 forint körül, legutóbb 2010 december végén kellett 355-356 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 380 forint körüli, utoljára 2011 szeptember közepén került 376 forintba.
A MOL legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 8 forinttal, a gázolajét pedig 6 forinttal csökkentette, de esett előtte szerdán is mindként üzemanyagfajta ára.
Hirdetés
A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az egykori csúcsárakhoz mérten most kifejezetten baráti áron tankolhatunk. Persze nem mindenhol, az egyes töltőállomások között továbbra is literenkénti 30-40 forintos különbségek is adódhatnak, a legdrágább helyeken - például az autópályákon - még mostanság is össze lehet futni akár 400 forintos literárakkal is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?