További jelentős üzemanyagár-csökkenés a héten

Péntektől még kevesebbet kell fizetni a benzinért és a gázolajért is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagárak mélyrepülése, december első hete kétszeri árapadást hoz.


Míg szerdán a gázolaj jelentősebben, litereskénti 5 forinttal lett olcsóbb, s a benzin csak 2 forintot veszített árából, pénteken utóbbi mínusza lesz a jelentősebb. Akkor ugyanis a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 8 forinttal, a gázolajét pedig 6 forinttal mérsékli a MOL – értesült piaci forrásokból az MTI.
Hirdetés

A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára kalkulációnk szerint 365 forintra, a gázolajé 378 forintra mérséklődik. A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi közel három hónapban több mint 40 forinttal (mintegy 10 százalékkal) csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 360 forint körül, legutóbb bő 3,5 évvel ezelőtt, 2011 február végén kellett 364-365 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 380 forint körüli, utoljára 2011 szeptemberében került 383 forintba.
A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az egykori csúcsárakhoz mérten most több mint 20 százalékkal olcsóbban tankolhatunk - de nem mindenhol. Az egyes töltőállomások árai között ugyanis akár literenkénti 30-40 forintos eltérések is lehetségesek, így továbbra is él az örök szabály: tankoláskor nem csak annak idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?