Továbbra is lejtőn az üzemanyagárak

Mindkét üzemanyag ára csökken péntektől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szerdai igen jelentős csökkenés után péntektől ismét olcsóbban tankolhatunk a kutaknál, benzint és gázolajat egyaránt.

A 95-ös benzin és a gázolaj ára azonos mértékben, egyaránt 4-4 forinttal csökken péntektől - legalábbis a holtankoljak.hu értesülései szerint. Az autósok pénztárcája szempontjából előnyös, lefelé tartó ártrend tehát tovább folytatódik, hiszen ezen a héten két alkalommal is csökken az üzemanyagok ára. Ráadásul a szerdai csökkenés már önmagában igen jelentősnek mondható, a péntekivel együtt pedig a benzin és a gázolaj ára is több mint 10 forinttal mérséklődik csupán ezen a héten.
Hirdetés
A pénteki csökkenéssel a 95-ös benzin átlagára literenként 337 forintra, míg a gázolaj literenkénti átlagára 348 forintra mérséklődik. Persze továbbra is üröm a jelentős árapadás feletti örömben, hogy az üzemanyagok árának jelentős részét kitevő jövedéki adót a világpiaci ár is befolyásolja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?