Toyota: inkább Mokka, mint móka

A RAV4-nél kisebb SUV-on dolgozik a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miközben az új RAV4 sokkal nagyobb lett az elődöknél, a Toyota egy kisebb és olcsóbb szabadidő-autót is épít. A GT86 jövője viszont erősen kérdéses.


Nem meglepő, hogy a kompaktnak mondott, de 20 éves és hatalmas RAV4-nél kisebb (és olcsóbb) szabadidő-autót fog hozni a Toyota, egy még kompaktabbat, egy szubkompaktot - a megannyi rivális (Opel Mokka, Peugeot 2008, Renault Captur, stb.) mind komolyabb sikereit megirigyelve. A Toyotának ugye - legalábbis Európában - nincs kisméretű crossovere a hamar nyugdíjazott Urban Cruiser óta, a szegmensbe visszatérésről a márka ausztrál tagozatának egyik prominense beszélt a CarAdvice-nak. Mark Dobson elmondta, hogy a Toyota minden irányban nyitott, ahol csak fejlődési potenciált látni.
Hirdetés

És bizony a jelek szerint ez kell a népnek, a kisméretű "városi terepjáró" (jön ilyennel nemsoká a Honda, a Kia, a Suzuki is, kábé mindenki, akinek még nincs). Sportkocsi bezzeg alig kell valakinek: hiába mókás a GT86, kevesebbet adnak el belőle, mintsem a vezetőség nyugodt szívvel adjon zöld jelzést a nyitható tetős, illetve egy áhított izomváltozatnak, egy messze több mint 200 lovas hardcore élménybombának.
Ugyanakkor a BMW-partnerség borítékolhatóan dízellavinát indít, azaz a közeljövőben mind több Toyota kérhető majd bajor gázolajossal. A japánok egyelőre a Verso egyterűt kínálják német gázolajossal, de a későbbiekben állítólag nem csak 1.6-os, hanem kétliteres BMW-dízel is mormoghat Auristól Corollán, RAV4-en át az Avensisek orrában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?