Toyota két keréken

Kétkerekű városi járműveket tesztel a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csupán beszélt a Segway-gyilkos közlekedési eszközéről a Toyota, hanem életre is keltette és már teszteli is a városi mobilitás egyik legegyszerűbb eszközét.


A Toyota Winglet hároméves tesztje Tsukubában, Japán környezetvédelmi és tudományos központjában kezdődött. Azt vizsgálják, hogy az eszköz mennyire felel meg a hétköznapokban az egyszemélyes közlekedés igényeinek, mennyire biztonságos, mennyire használható, mennyire praktikus. A járművek városi, járdán történő használtra alkalmasak, zéró emissziósak, akkumulátoruk lítiumionos. A Winglet hatótávja 10 kilométer, maximális sebessége 6 kilométer/óra. Az akkumulátor teljes feltöltése egy órát vesz igénybe. A próbaüzem 2016 márciusáig tart, de 2014-től szélesebb közönséget is bevonnak a tesztbe. A nemzeti tudományos és technológiai intézet, valamint a helyi önkormányzat nyolcvan munkatársa használja a Toyota Wingletet.
Hirdetés

A járművet 2008-ban mutatta be először a Toyota. Kompakt a mérete, könnyű a szerkezete, állítható méretű a kormányrúdja, használaton kívül pedig összehajtható és szállítható. Beltéri környezetben is használható, például repülőtereken, gyárcsarnokokban és irodaházakban is, így nem csak szabad téren, épületekben is megkímélheti az egyre lustább emberiséget a gyaloglástól, más szóval egyre messzebbre viheti őket két lábuk helyett két keréken.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?