Toyota nagycsaládos jármű, 7 főre rendel!

Megérkezett a Toyota 7 fős terepsportos járgánya!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiegyenlítette régi tartozását a japán márka, itt a Toyota Sequoia TRD Pro, a világ talán legsokoldalúbb nagycsaládos járműve.

Az már első pillantásra elmondható, hogy a Toyota Racing Development mérnökei a lehető legalaposabb munkát végezték el, így a Sequoia TRD Pro minden igényt kielégítő, az aktuális terepviszonyokhoz remekül alkalmazkodó nagycsaládos jármű lett. A modell összkerékhajtású, igényes Fox lengéscsillapítókkal van ellátva. Az autó hossza 5,2 méter, ennek ellenére sem terepen, sem az aszfalton nem veszít a kiegyensúlyozott vezethetőségéből.
A külsőségeket illetően a hűtőmaszkon Toyota felirat díszeleg, az ötküllős, fekete kovácsolt alumínium keréktárcsák a BBS munkáját dicsérik. A fényezés fehér, szürke és fekete színekben érhető el, illetve a csúcsmodelleknél még a katonai zöld szín is választható, valamint az első ajtókon a TRD Pro felirat olvasható. Az alapfelszerelés részét képezi a robusztus tetőkeret és az öntött alumínium oldalsó fellépő.
A motorháztető alá bekukkantva egy 5,7 literes V8-as motort találunk, ami 381 lóerőre és 544 Nm nyomatékra képes. Sebességváltója hatfokozatú automata, a vontatási kapacitás 3,2 tonna ráadásul vontatmánystabilizáló elektronika is segít.
Hirdetés

A Toyota Sequoia TRD Pro kizárólag hétszemélyes kivitelben kapható. A második sorban két különálló fotel, míg a harmadikban egy háromszemélyes üléspad található felnőttekre méretezve. Az ülések lehajtásával 1886 literes csomagtartó áll rendelkezésre. Az üléseket piros cérnával varrott fekete bőrkárpit borítja, a fejtámlákba pedig a TRD Pro feliratot hímezték.
A kényelmi funkciókat tekintve sem lehet okunk panaszra. Kulcs nélküli nyitás és indítás, motoros vezetőülés-állítás, motoros napfénytető és a külön hátsó kezelőfelülettel rendelkező, háromzónás klímaberendezés. A fedélzeti multimédia-rendszer az Apple és Android telefonok is kompatibilisek, de elérhető az Amazon Alexa hangvezérlés funkciója is, míg a zenehallgatást műholdas rádió, valamint USB Bluetooth csatlakozó teszi lehetővé. Az utasok teljes körű biztonságáról a Toyota Safety Sense csomag gondoskodik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?