Toyota népautó – az indiai jobbmódúaknak

Etios: új kompakt Toyota Indiának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1,5 literes motorral teremt presztízst a Toyota Etios, a jómódú indiai ember limuzinja. A modellt Liva néven öt ajtóval is piacra dobja a japán gyártó, de csak jövő tavasszal.


Etios néven kifejezetten az indiai piacra szánt modellel állt elő a Toyota. A helyben összeszerelt, alapáron 8000 ezer eurónak megfelelő rúpiáért (kb. 2,3 millió Ft) kínált autó elsőként klasszikus limuzin formában lesz elérhető, majd 2011 áprilisában jelenik meg az ötajtós változat. Amint a japánok hangsúlyozzák, a 4,26 méter hosszú típussal elsősorban azokat a vásárlókat célozzák meg, akik indiai mércével mérve viszonylag jó anyagi körülmények között élnek, biztos és jövedelmező állásuk van, és ezen pozíciójukban már nem mindegy, milyen autót választanak maguknak. Az Etios név görög szóból ered, ez alatt fut a limuzin, míg az ötajtós Etios Liva jelzéssel kerül majd értékesítésre - az utolsó tag jelentése a Live your life, vagyis az éld az életed kifejezésre utal. Motorikusan két új konstrukció áll rendelkezésre, az 1,2 literes az 5 ajtós, az 1,5 literes pedig a lépcsős hátú karosszériával párosítható. A Toyotánál arra számítanak, évente 70 ezer Etios találhat gazdára. Kiemelendő, hogy az indiai előállítás miatt kb. 2500 munkahely jött létre a térségben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?