Toyota Prius platóval. Nem viccelünk, megmutatjuk!

Toyobaru házilag, azaz Prius pickup

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy amerikai cég unatkozó főnöke saját ízlésének megfelelő cégautót épített Toyota Prius és Subaru Baja felhasználásával.


Már évek óta fejleszti Subaru-alapú sportkocsiját a Toyota, de hiába ígéretes az FT-86 tanulmány, csak nem akar véget érni a folyamat. Egy lelkes amerikai karosszérialakatos csapat viszont alig pár hetes munkával véghezvitte azt, ami már évek óta foglalkoztatja a Japánban dolgozó fejlesztőmérnököket. Persze, a helyzet nem éppen ugyanaz, de azért figyelemreméltó. Az Autobeyours nevű cég alaphelyzetben Priusokkal foglalkozik, törött példányokat állítanak helyre, vagy bontanak szét szükség szerint, de vállalkoznak arra is, hogy konnektorról tölthető hibriddé alakítják át a Toyota hibrideket. Nagyon profik karosszérialakatolásban, így elég volt a főnök kósza ötlete ahhoz, hogy összeházasítsák a hátul sérült Priust, illetve az elején megsemmisült Subaru Baja pickupot. Az eredmény esztétikai értéke - enyhén szólva - megkérdőjelezhető, de már maga az autó létezése is jelentős tény.

Magától értetődően ezt a példányt is átalakították konnektorról tölthetőre, az elektromos csatlakozást és a benzintank betöltő nyílását stílusosan a Prius és a Baja eredeti tanksapka-fedele mögé rejtették. A jelenleg a főnök által használt autó eladó - ahogy a vállalkozás többi autója is -, és valahol húsz- és harmincezer dollár közötti összeget kérnek érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?