Toyota Proace: PSA kisbusz kimonóban

Proace néven lesz Toyota a Jumpy/Expert páros

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leváltja a sikeres Hiace kisbuszt a Toyota, a modell cseréjével nem erőltették meg magukat túlzottan a japánok, mostantól a Proace néven átcímkézett Jumpy/Partner kisbuszt kínálják ebben a kategóriában.


Közeleg a vadonatúj Toyota Proace busz európai bemutatója, s a japán gyártó úgy döntött, egy melós fotósorozattal csinál kedvet a személy- és áruszállító változatban egyaránt piacra kerülő haszonjárműhöz. Ami azt illeti, nagyítóval kell keresgélni, hogy újdonságot találjunk a fotókon, hiszen egy korábbi megállapodás értelmében a Proace nem más, mint a PSA sikeres kishaszon duójának, sőt, a Fiat Scudóval kiegészülve triójának Toyota jelvénnyel kikerekített változata.
Hirdetés

Mint ilyen, ez is a PSA Peugeot Citroën és a Fiat közös, észak-franciaországi Sevel Nord üzemében fog épülni áprilistól, és ezt követően hamarosan meg is jelenik a főbb európai piacokon. A Proace-t két eltérő hosszúságú és magasságú kivitelben fogják gyártani, befogadóképessége 5, 6 vagy 7 köbméter lehet, terhelhetősége pedig 1,2 és 2 tonna között változik.
A haszonjármű kivitel mellett az autó kapható lesz végig üvegezett oldalablakokkal készülő kisbuszként, vagy hatszemélyes, az utastér mögött még némi rakteret is tartalmazó crew cab kivitelben, Euro5-ös turbódízel egységekből álló motorválasztékának teljesítménye pedig 89 és 161 lóerő között alakul.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?