Toyota Yaris élményautó 5 millióért

Debütál a Toyota új versenyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A soros Német ralin előfutóként fog debütálni a visszatérő Toyota kezdetben R1-es, "olcsó" versenyautója, előhírnöke talán a majdani WRC-nek.


Egyelőre még csak előfutó 0-s autóként, de már az augusztus végi, németországi aszfaltos versenyen bemutatkozik a ralisportba ezzel visszatérő Toyota új technikája, a tervek szerint még idén homológgá váló Yaris R1A. A Toyota Motorsport által készített kiskocsi átalakító-készletestül 22 500 eurós, alig több mint 5 millió forintos árával kezdőknek és raliviszonylatban kispénzűeknek tökéletes és vonzó csomagnak ígérkezik.
Hirdetés

A háromajtós R1A motorja ugyanolyan 1330 cm3-es, legfeljebb kipufogójával és szűrőjével harapósabb, elvileg 99 lóerős darab, mint amilyen az utcai modell orrában is dolgozik, hajtásláncuk is megegyező, csak a váltó végáttétele lehet rövidebb, (hatalmas) különbség az állítható futóműben van. A nyilván becsövezett gépet a későbbiekben követheti a Toyota S2000-es és WRC autója 1,6 literes turbómotorral és méregdrága csúcstechnikával, már ha a japánok tényleg ringbe szállnának a Red Bullal vállvetve nyomuló Volkswagen ellen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?