Tőzsdére megy a Ferrari

Hamarosan bárki részesedést vásárolhat a Ferrariból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat-Chrysler csoport a napokban bejelentette, hogy az olasz autógyár Ferrari NV néven viszi részvényeinek 10 százalékát a New York-i tőzsdére.


A napokban látott napvilágot az a hír, miszerint a Fiat Chrysler Automobiles holland leányvállalata, a Ferrari N.V. regisztrációs nyilatkozatot nyújtott be az amerikai tőzsdefelügyeletnél. Ezzel hivatalossá vált az, amiről már korábban is sok szó esett: az FCA tőzsdére viszi a Ferrarit. A részvénykibocsátás dátuma és az ársáv még nem ismert. Az biztosra vehető, hogy a cég 10 százalékát dobnák piacra, 80 százalék maradna az FCA birtokában és 10 százalék Pierro Ferrari tulajdonában.
Hirdetés

A legfrissebb információk alapján a Ferrarit idén év végén vezethetik be a New York-i tőzsdére. A kibocsátást a JP Morgan és a Goldman Sachs is segítené. A Fiat vezére, Sergio Marchionne szerint a Ferrari 10 milliárd eurót érhet, az elemzők szerint ez az érték csak 8,7 milliárd euró.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?