Traffipaxok százai lesnek a gyorshajtókra

Általános sebesség-ellenőrzés az utakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Páneurópai sebességmérő hét van épp Európában, a Tispol akcióhoz csatlakozva itthon mától csütörtökig számíthatunk a szokásosnál is sűrűbb radarozásra.

Április 16-tól 22-ig szerte Európában általános sebesség-ellenőrzési akcióba kezdett a rendőrség. A Tispol akcióhoz a magyar hatóság ma csatlakozott, felebarátaink csütörtökig Budapesten, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi utakon is teljes erőbedobással ellenőrzik, hogy az autósok betartják-e a megengedett sebességhatárokat.
A háromnapos razzia folyamán a hírek szerint a rendőrség valamennyi működőképes traffipax készülékét beveti, beleértve az automata és a hagyományos mobil eszközöket is. A sebesség-ellenőrzések fedősztorijaelső számú oka, hogy a baleseteket leggyakrabban kiváltó gyorshajtás évente 8-10 ezer áldozatot követel Európában. Magyarországon 2011-ben a közúti balesetek közel harmadánál a sebesség nem megfelelő megválasztása, a gyorshajtás volt a kiváltó ok.
Hirdetés
Arról nem érkezett hír, hogy az indokolatlanul lassan autózók zsebére is megy-e a játék.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?