Tragédia az esős autópályán

Több Porsche Cayman is totálkáros lett egy balesetben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Németországban egy Porschékat szállító kamionba rohant egy másik. Több Cayman GT4 is megsemmisült az ütközésben. Jelentős a kár.


Vérezhet az autószerelmesek szíve, a 3,8 literes boxermotoros (380 LE) és manuális váltós Porsche Cayman GT4-eseket szállító tréler balesete hasonló nekünk, mint az italosok számára egy sört szállító kamion borulása. A héten Dortmund mellett történt az ominózus baleset, amelyben a hét vadonatúj Cayman autószállítójába rohant hátulról egy másik kamion.
Hirdetés

Az egymásnak futó kamionok melletti sávban is összementek az autók, ugyanis ott egy autós próbált kikerülésre alkalmas helyet teremteni. Utóbbi nem jött össze, ellenben az is összeütközött egy másik autóval. Így aztán egészen komoly dugó alakult ki az A1-es autópályán, továbbá a hátsó kamion és a két személyautó sofőrjeit is kórházba kellett szállítani.
Mivel több Cayman is totálkárosra tört, az anyagi kár is igen jelentős, összességében mintegy egymillió eurót, azaz több mint 300 millió forintot kitevő. Érthető, hiszen a kamionok sem olcsók és egyetlen Cayman GT4 alapára is 85 ezer euró (~26,5 millió forint). A szállítóautót üzemeltető cégnek minden bizonnyal volt biztosítása, remélhetőleg az értékes portékához is elegendő mértékű. Ez persze nem változtat azon, hogy hét Porsche-megrendelő késve fogja megkapni autóját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?