Tranzakciós díj nélkül rendelhető pályamatrica az internetről

Már online is vásárolható az e-matrica

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Május 2-ától az Autópályakezelő online is megkezdte az úthasználati jogosultságok értékesítését, szerencsére felármentesen.

A magyarországi díjköteles úthálózat igénybevételéhez szükséges e-matricák értékesítését végző Állami Autópálya Kezelő Zrt. május 2-ától új csatornán, saját weboldalán is megkezdte az úthasználati jogosultságok online értékesítését.A mobiltelefonos rendeléssel szemben a www.autopalya.hu oldalon történő vásárláskor az e-matrica díját nem terheli kezelési költség és plusz felszámolt kényelmi díj sem. A weblapon minden típusú jogosultság kapható elővételben is, a fizetés pedig bankkártyával történik. Csoportos vásárlás esetén a flottavásárlók és a szerződött partnerek átutalással is fizethetnek. Egyszerre több e-matricát is meg lehet venni, akár folytatólagosan, különböző időpontokra.
Az online szolgáltatás rendszeres használata további előnyöket is kínál a gépjármű-tulajdonosoknak. Aki az ÁAK weboldalán vásárol, azzal nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik az érvényességi idő végéről: kérésre a rendszer egy nappal a jogosultság lejárta előtt küld egy figyelmeztető e-mailt. A rendszer további fejlesztésével a vásárlóknak hamarosan arra is lehetőségük nyílik, hogy ezt a figyelmeztetést SMS-ben kérjék, minimálisra csökkentve ezzel a jogosulatlan úthasználat lehetőségét. A regisztrált törzsvásárlók elkerülhetik továbbá a duplikációt is, azaz, hogy egy gépjárműre duplán vásároljanak e-matricát azonos időszakra. Aki az előző e-matricáját is az Autópálya Kezelő honlapján vásárolta meg, őt a rendszer automatikusan figyelmezteti, hogy adott időszakra már rendelkezik érvényes úthasználati jogosultsággal.
Hirdetés
Az internetes vásárlásokról az ÁAK automatikusan küldi meg az érvényességet igazoló ellenőrzőszelvényt a regisztrált e-mail címre, ami méretében a forgalmi engedélyhez igazodik, így amellett is kényelmesen tárolható. A környezet megóvása érdekében a nyomtatás el is hagyható, hiszen az ellenőrzőszelvényt a járművezetőknek nem szükséges a gépkocsiban tárolni, de azt 2 évig – akár elektronikusan a postafiókban – mindenkinek meg kell őrizni!
Az Autópálya Kezelő az elektronikus pótdíjfizetés lehetőségével is bővítette weboldalát. Ha valaki egy díjköteles útszakaszon érvényes úthasználati jogosultság nélkül közlekedik, az jogosulatlan úthasználatnak minősül, amiért pótdíjat kell fizetni. Az online felületen az adatok megadása után a fizetés szintén bankkártyával történik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?