Trükkös tolvajok az autópályákon

Elcsípték az M1-es autópálya két fosztogatóját, de továbbra is érdemes vigyázni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt hét vasárnap két rabló egy cseh rendszámú autó kerekét szúrta ki az M1 autópálya egyik pihenőjénél, majd trükkösen kirabolta azt. Több százezer forintos kárt okoztak a régi, de sokak által nem ismert módszerrel.

Miként az az alábbi, a Nemzeti Nyomozó Iroda által készített videón is látható, bilincsbe került az a két elkövető, akik az M1 autópálya egyik parkolójában 2012. november 30-án a reggeli órákban észrevétlenül kiszúrták egy ott parkoló cseh rendszámú személyautó jobb hátsó gumiabroncsát. A police.hu, azaz a rendőrség weboldala szerint az autó vezetője - mit sem sejtve - a parkolót elhagyva, hozzávetőlegesen 10 kilométer megtétele után észlelte a hibát, a lassan eresztő kereket. Megállt, majd utasával megkezdte annak elhárítását. Az elkövetők ekkor saját autójukkal megálltak a sértetteké előtt, egyikőjük újabb műszaki hibákra való figyelmeztetéssel foglalta le a kerékcsere miatt amúgy zaklatott utazókat, miközben másikuk a szerelés alatt álló autóból vitte a vihetőt, mellyel mintegy 200 ezer forintos kárt okozott a rablópár. A sértettek a szerelés befejezését követően tovább indultak az autópályán, s az utastérből hiányzó (érték)tárgyakat csak útközben vették észre, ezért a következő pihenőhelyen újra félreálltak, ahol ismét ott várt rájuk az egyik bandita, aki egy újabb abroncsot szúrt ki. Ezzel meggátolta a továbbhaladást, hiszen két pótkerékkel senki sem rendelkezik, de tönkre is tette a második - nem olcsó, mintegy 80 ezer forintos - gumit.
Hirdetés

A kifosztott utazók végül külső segítséggel juthattak tovább, feljelentést tettek, s leírásuk alapján, valamint saját személyismeretükkel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói másnapra elfogták a tetteseket, akik ellen már folyik a büntetőeljárás. Ennek ellenére a karácsonyi időszakban fokozottan érdemes autózás közben értékeinkre vigyázni. Alapszabály, hogy menet közben sem szabad az utastérben értéktárgyakat hagyni. Táskánk lehetőleg legyen a csomagtérben, telefonunkat vegyük magunkhoz, ha kiszállunk. Pénztárcánk pedig szintén ne legyen szem előtt, jobb helyen van a kabátzsebben, hiszen azt - mármint a kabátot - vélhetően magunkra vesszük, amikor kiszállunk.

Útlevelünket, saját, illetve autónk okmányait szintén tartsuk magunknál. Az autóból csakis annak kulcsával együtt szálljunk ki, ha pedig többen is utazunk, valaki lehetőleg mindig maradjon az autónál, hogy ne legyünk a fenti esethez hasonló támadásnak kitéve. Akit mégis támadás ér, az jegyezze meg a tolvaj autójának rendszámát és lehetőleg személyének ismertetőjeleit is, hogy a 107 vagy 112 gyorshívókkal elérhető rendőrség számára pontos leírást tudjon adni. Persze kívánjuk, hogy senkinek se legyen rá szüksége!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 10:31
  Permalink

  Én is a kézfejek könyörtelen levágását, sőt még érzéstelenítésmentes kasztrálást is bevetnék, hogy az ilyen ganaj, söpredék fattyú, társadalmi szemét még véletlenül sem tudjon továbbszaporodni !!!

 • 2017.10.30. at 10:31
  Permalink

  Ha ez így lenne, senkinek nem lenne keze, sőt lába a parlamentben :)))) Így se járnak be, hát még akkor! Bár roki papírja mindegyiknek van most is, legalább lenne jogalapja hogy miért kapták :)))

 • 2017.10.30. at 10:31
  Permalink

  azt is vedd számításba hogy az így “büntetett” elkövetők azután “jogosan” járulnának rokkantsági ellátásokra.tehát ugyanúgy az adófizetők tartanák el őket.igazat adok abban hogy valóban nevetségesek a büntetések,valóban továbbképzésre mennek a börtönbe….sajnos már régóta a rendőrség az állam pénzbehajtója és az ilyen dolgokra (betörés,lopás…stb) magasról sz…ik

 • 2017.10.30. at 10:31
  Permalink

  ,
  Na és most ,mi van hátra lehet dőlni ? Nem értem miért nem lehet ezeknek az úriembereknek látni az arcát …..! Miért biztosítsák részükre az anonimitást ! Ijen és ezekhez hasonló bűnügyekben nem lenne szabad börtönbe zárni az elkövetőket .Ott ugyanis a mi pénzünkön jobban élnek mint azok a becsületes emberek akik minimálbérért dolgoznak 10-12 órát naponta . S azután ha kiszabadulnak mindent fojtatnak tovább ,vagy a börtöni továbbképzés eredményeként még komolyabb bűncselekményeket fognak elkövetni! Ezeket az embereket először is meg kell nevelni ojan csendőrségi módszerekkel mint ami 1944 előtt volt, majd miután felépültek az áldozatos családi ápolás után / nem kórházi / !!!! Le kell őket terelni egy bányába ahol a végzett munkájuk arányában kapjanak ellátást . Egy -másfél év ijen építőtáborban végzett munka biztosan ragyogó javulás hozna a bűnözői életmódot választó polgártársaink között !

Vélemény, hozzászólás?