Trükkös tolvajokat fogott a rendőrség

Autókat fosztogattak egy budaörsi gyorsétteremnél, lebuktak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A manapság divatos autófeltörési módszert alkalmazták, a nyomozók azonban hamar elkapták őket.


Az M1-M7 autópálya kivezető szakaszán található gyorsétterem parkolójában többen is áldozatául estek a tolvajok régi trükköt alkalmazó akciójának. Több tulajdonos is bejelentést tett a Budaörsi Rendőrkapitányságon, hogy járművükből különböző értéktárgyak, műszaki cikkek, készpénz és iratok tűntek el. A nyomozók rendszeresen ellenőrizték a környéket, a múlt héten pedig sikerült is lefülelni a tolvajokat.
Hirdetés
A módszerük az volt, hogy megfelelő eszközzel zavarták az autó távirányítójának központi zárját. Annak ellenére, hogy a tulajdonos megnyomta a gombot, az ajtók nem záródtak le. Nem először lehet olvasni arról, hogy ilyen módszerrel próbálnak autókba bejutni. Érdemes tehát minden egyes zárásnál fizikailag is ellenőrizni, hogy valóban bezáródtak-e az ajtók, különben könnyen kerülhetünk mi is hasonló helyzetbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 17:22
  Permalink

  Azért ne lepődj meg, ah annak ellenére kinyitják. Ugyanis egy darabig a lopott kóddal még nyitható. Ha te elegánsan konstatálod, hogy bezáródott, majd ott hagyod, akkor az utca zajában nem fogod hallani, amikor 10 méterre az autódtól kinyitják. Jó tanács, érdemes megfontolni. Zajos közegben nem biztos, hogy meghallod a különbséget amúgy.

 • 2017.10.28. at 17:22
  Permalink

  Éppen a reteszelős zárak dupla kattanása megtévesztő, mert az lehet egy be-retesz, meg egy be-ki hang is…..Érdemes az autó mellett maradni és a kilincset is meghúzni, hogy valóban zárva van-e? Pár mp-et mindig várok az autó mellett, ha bezártam. Éppen elugrik a kód ennyi idő alatt.

 • 2017.10.28. at 17:22
  Permalink

  Létezik olyan ember, aki a gomb megnyomása után nem várja meg a kattanó hangot, ahogy reteszel a központi zár? Vagy vannak már olyan csendes autók, ahol ez nem is hallatszik?

Vélemény, hozzászólás?