Tudatot módosít a Lexus az utazási élmény fokozásáért

A Lexusok innentől az utasok hangulatát is javítják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Túlmegy az anyagminőségen és a zajszinten a Lexus, a kényelmes, nyugodt utat innentől teljesen új módon is segítik. Christoph Spiessens segítségével olyan módszereket dolgoztak ki, amelyekkel közvetlenül képesek befolyásolni az utasok érzelmeit.

Az autóban töltött percek sokaknak jelentenek szünetet a napi stresszfolyamban, felgyorsult életünknek hála vannak, akiknek ennyi az összes "énidő" egy átlagos munkanapon. Éppen ezért fontos, hogy az ember jól érezze magát az autójában, ezt a Lexus prémiumgyártóként eddig is remekül eltalálta. Az utastéri anyagok tapintása, színe és illata, a kezelőszervek ellenállása, a működésüket kísérő hanghatások, a futómű hangolása és hasonlók mind meghatározzák az utazás élményét, amire a japán gyártó eddig is komoly hangsúlyt fektetett. Most viszont továbbléptek az érzékszerveken: Christoph Spiessens mindfulness-oktatóval közösen olyan szolgáltatást dolgoztak ki, amellyel közvetlenül képesek befolyásolni közérzetünket.
Hirdetés
A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét annyit tesz: tudatosan éljük meg a pillanatot, felismerjük és elfogadjuk a külvilág és az egyén közötti kölcsönhatásokat. Ezt segítendő, olyan hanganyagot készítettek, amely eltereli a sofőr és az utasok figyelmét a szokásos ingerekről, hogy kicsit kizökkenjenek a mókuskerékből. Ráadásul nem egyszerűen nyugtató hatású dallamokról van szó: a meditatív zenébe a Lexus modellek fedélzetén gyűjtögetett hangminták is bekerültek a biztonsági öv csatjának jellegzetes hangjától az ablaktörlők susogásán és az ülésállító motorok búgásán át a figyelmeztető hangjelzésekig. A szerző viszont arra is figyelmeztet, hogy meditációba kezdeni nem érdemes a volán mögött, a sofőr részéről nem előnyös a belső békére összpontosítás közben a forgalmat is kizárnia. A Lexus hanganyaga erre a linkre kattintva érhető el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?