Tudod mi az az ónos eső, miként alakult ki? Remek videó mutatja!

Íme, amit az ónos esőről a tél leggyilkosabb csapadékáról tudni kell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hó gyakorlatilag szerethető csapadék az ónos esőhöz mérten, ami igazi gyilkos: amit leesik, jéggé válik csúszósabb és nem is annyira felismerhetően csúszós felületet adva.


Múlt héten csütörtökön már hullott némi ónos eső, aminek következtében több súlyos baleset is adódott, de e héten is találkozhatunk ezzel a - kellemetlen - csapadékkal. Ilyenkor annak ellenére megfontolandó, hogy érdemes-e útnak indulni, hogy például a múlt heti szerdai napon is megelőző sószórást végzett már a Magyar Közút. Előzetesen is több mint 700 tonna útszóró sót és mintegy 150 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szükséges helyszínekre. Míg csütörtökön délutánig szintén megelőzésként illetve az ónos esőzés ideje alatt mintegy 3000 tonna útszóró sót és 350 ezer liter kálcium-klorid oldatot szórtak ki szakembereik.
Hirdetés

De mi is az az ónos eső, ami miatt ilyen mértékben kell védekezni? Tömören az a csapadék, ami azonnal jégréteget képez, bővebben pedig kiválóan mutatja a Magyar Közút videója!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?