Túl a csúcson

Utcai sportautó 505 km/órával!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha a TranStar Racing valóban elkészíti ezt a hihetetlen, 2000 lóerős kocsit, akkor az összes pakli autóskártya mehet a zúzdába, mert a Dagger GT valóban mindent visz!


505 km/órás végsebesség, 1,5 másodperces gyorsulás 0-60 mérföldre (96 km/h), 6,6 másodperc alatt megtett állórajtos negyed mérföld (400 m), 9,4 literes, duplaturbós V8-as motor a Nelson Racing Engines által, 2000 lóerő, 450 ezer dolláros alapár – számokban összefoglalva ez a Dagger GT, a közeljövő elképesztő sportkocsija. A TranStar Racing jelenleg még a fejlesztést végzi Ivan Luccion és Phil Frank vezényletével - utóbbi a Saleen S7 egyik atyja -, és amint a cég képviselői nyilatkozták, addig nem igazán szeretnék bemutatni a szénszálas karosszériával rendelkező aszfaltszaggatót, ameddig az imént felsorolt elvárásoknak nem felel meg. Az autó - egyelőre - számítógépes grafikákon létezik, de ha összeáll, akkor azonnal elviszik a Nürburgringre, valamint a Virginia International Raceway versenypályákra, hogy új körrekordokat fussanak vele. Mivel valós tesztekre működőképes Dagger GT hiányában nincs lehetőség, az enyhén szólva brutális menetteljesítmények elméleti, számított értékek, tehát ezeket még nem érdemes tényként elkönyvelni. Az alapáron 450 ezer dollárba kerülő járgány háromféle utastérrel lesz rendelhető, a tulajdonos választhat a Race, a Sport és a Luxury hangulatok között, de a szigorúan kézzel összeszerelt, a legmodernebb anyagokat felvonultató kocsi akkor sem lesz majd tömeggyártmány, ha kettes sorban állva tolonganak érte. A TranStar Racing legkorábban jövőre kezdi az értékesítést, és 2011-ben összesen öt darab autó kerülhet átadásra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?