Túl kicsi az Opel Insignia a rendőröknek

Nem csak szerintünk szűk az Insignia utastere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétmilliárd forintnak megfelelő euróért 800 Opel Insignia járőrautót vásárolt a németországi Hessen tartomány hivatala - nem túl okosan.

Potom 7 milliárd forintnak megfelelő euróért nem kevesebb mint 800 új járőrautót vásárolt a németországi, Wiesbaden központú Hessen tartomány rendőrsége, azt viszont a rendelés előtt "elfelejtették" ellenőrizni, hogy kedves munkatársaik ugyan kényelmesen elférnek-e az Opel Insignia Sports Tourerekben. Vagy legalábbis rendesen benézték, hiszen állítólag minden szempontból tesztelték az autót a kiválasztás során (a túl drágának tartott Audikkal, BMW-kkel és Mercedesekkel együtt).
Hirdetés
Mindegyik, legutóbbi Insignia-tesztünkben is írtuk, hogy az Opel nagy és formájával vonzó középkategóriása belül korántsem olyan tágas, mint amilyennek hiheti az ember, mi viszont nem vettünk belőle 800 példányt, hogy ezzel lecseréljük az elöregedett járműparkot. Kétszáz már meg is érkezett a rend hesseni őreihez, akik ezután arra lettek figyelmesek, hogy golyóálló mellényben, övükön pisztollyal és gumibottal bizony igencsak fészkelődnek a számukra keskeny ülésekkel szerelt szűkös utastérben, továbbá a hátrafelé kilátás sem ideális - írja az Austrian Times.
Ha minden igaz, az érintett zsaruk szeretnék Zafirákra váltani az Insigniákat - korábban is ilyeneket használtak. Az új Zafira Tourerben szerintünk is jobban elférnének, arról ugyanakkor meg vagyunk győződve, hogy a magyar rendőrök által hajtott zömében Ford Focusok és Skoda Octaviák, de még a G Astrák sem tágasabbak a Vauxhallként a briteknél is szolgáló és védő 2009-es Év Autójánál, hasonló panaszt mégsem hallottunk tőlük. Lehet, hogy a német rendőrök testesebbek?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?