Túl perverz egy terepesített izomautó?

Katonai alapokra építették rá a Dodge Challenger karosszériáját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van valami megmagyarázhatatlanul vonzó ebben a Dodge Challengerben. Pedig alig van rajta eredeti alkatrész, az autópályafaló izomautóból komoly off-road járgányt faragtak.


Európai szemmel nézni egy átalakított klasszikus izomautót nem mindig egyszerű, mert nekünk valahol szentségtörés nem gyári állapotban látni ezeket a ritka autókat. De egy Challenger csak nálunk ritka, Amerikában szinte minden városban találkozunk vele, így van mivel szórakozniuk a műhelyeknek. Egy kaliforniai garázs most azt találta ki, hogy profi off-road terepjárót épít egyből, és nem is lett rossz a végeredmény.
Hirdetés

Az 1971-es Challanger karosszériát egy az egyben ráépítették egy 1977-es katonai Chevy Blazer alvázára. Hosszabb lengéscsillapítók és rugók, nagyobb fékek és kerekek kerültek rá, és kész is az off-road Challenger. A fotók alapján nem csak dísz, a terepjáró felfüggesztés elég komoly terepképességeket adott az izomautónak; sziklamászás, gödrök kimozgása, egészen egyre megy. Furcsa, mégis van benne valami vonzó, és aki lát valamit az átalakítás óta alig 5500 kilométert futott izomautóban, az most megveheti, bár a több mint 8 millió forintos árcédula kicsit húzós.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?