Túl sok a Dacia, egynek mennie kell!

Kezdődhet a kiszavazás. Melyik Dacia gyártása szűnjön meg?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dacia Lodgy, Dokker, Logan MCV - mind tágas, puttonyos családi autók. Mostanra a Dacia is belátta, hogy túl sok modellt kreált.


Sorra hozza limitált szériáit a Dacia, s a márka eladásai is szépen mennek felfelé. Hogy a piac többi szereplője még jobban irigykedhessen, a Renault alrészlege a prémiumgyártókéhoz hasonlóan magas profitot hoz. Szériái közül azonban nem mind sikeres. A piacot ismerők már tudhatják is, hogy a hétülésesként is kapható egyterű, a Lodgy az, amely nem az elvárt számokat hozza. Európai eladásai idén 44 százalékkal csökkentek, nálunk pedig sosem fogyott jól.
Hirdetés


A márka szóvivője annyit árult el az Automotive News számára, hogy a szinte hasonló közönséget célzó Logan MCV, a haszonjármű-alapú egyterű Dokker és a Lodgy közül egyik szériáját sanszosan el fogja hagyni. A Logan MCV, mint a piac legolcsóbb kombija igen jól fut, a Dokker haszonjárműként is fontos szereplő. A Lodgy pedig ugyebár harmatosan teljesít. Vajon melyik modell lehet az, amelyiktől megválnának a gyáriak?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 02:15
    Permalink

    Ha a Dokkerből lesz 7 üléses akkor jogos a váltás. A mostani szívó 1.6-os 8 szelepest kukáznám, helyette a Dusterben lávő 16 szelepest tenném mint alap motort.

  • 2017.10.29. at 02:15
    Permalink

    A Lodgy nem szebb az MCV-nél és egyedüli funkciója, hogy 7 ülést lehet bele rendelni. Aki elegáns 7 ülésest akar nem Lodgyt vesz, aki meg spórolni akar, annak elég a dobozforma is. Készítsenek a Dokkerből hosszabított változatot. Praktikusabb lenne az ajtók miatt és az ára se lenne borzasztó, mint a Lodgyé (15000 euró). Más kérdés, mi legyen a belépőmodel Euro5-ös motorja. Az 1 literes SCE csak 70 LE!

Vélemény, hozzászólás?